Македонски   English   Shqip  


 
Новости во ДСГ

(10.01.2014)
Известување за интервенција во ДСГ Групер

Почитувани корисници,

Ве известуваме дека во периодот од 09 до 14 часот во сабота 11 јануари 2014 година ќе се врши софтверска надграба на дсг груперот, истиот нема да биде достапен и вие нема да можете да групирате и внесувате податоци за вашите пациенти.

По изминување на овој период ќе можете да продолжите со вашата работа во ДСГ груперот

(29.07.2011)
Почитувани, Ве известуваме дека новите референтни цени стапуваат на сила од 30.07.2011 година, шифрарникот можете да го преземете овде

 

(29.03.2011)
Известување за промени при внесување на податоците во ДСГ груперот и начинот на кодирање на трансферираните пациенти...повеќе

(22.03.2011)

Известување

Почитувани, направена е измена на референтна цена на услугата со ДСГ код D01Z - „Вградување на кохлеарен имплант"...повеќе

(01.01.2011)

Референтни ДСГ цени за кардиоваскуларни хирушки интервенции од службен весник (Преземи тука)

 

(01.11.2010)

Почитувани ве известуваме дека поради извршување на технички зафат од страна на ЕВН-Македонија  на ден 01.11.2010 година во период од 15:00 до 17:00 часот ДСГ груперот ќе биде надвор од функција.

(16.06.2010)
Референтни ДСГ цени за кардиоваскуларни хирушки интервенции од службен весник (Преземи тука)


(16.06.2010)
Табеларен приказ на новите референтни цени за кардиохируршки и васкуларни цени според ДСГ методологијата и цени за соодвенти здравствени услуги во ПЗУ Специјална болница за кардиохирургија Филип II


(10.06.2010)
Склучување на договор помеѓу ФЗОМ и приватната болница Систина за кардио васкуларни хирушки интервенции

ДСГ резултати и анализа на податоци

Медицина заснована на докази

Корисничко упатство  и образец ДСГ

Дијагностичко сродни групи

Прирачник за ДСГ - Правила и стандарди за ДСГ кодирање

Референтни цени со партиципација во електронска форма

Меѓународна класификација на болести МКБ-10 (.pdf формат)
Меѓународна класификација на болести МКБ-10 (.xls формат)
Австралиска класификација на здравствени интервенции  (АКЗИ) -Процедури

 
пребарување


Видео презентација за Е-услуги на ФЗОМ

Корисни информации за сервисот

Најчесто поставувани прашања  за сервисот
„Мое осигурување мој доктор“ ...
преземи

СЕ РАБОТИ ЗА ВАШИТЕ ПРАВА!

Информирајте се за Вашите права на бесплатниот телефонски број 080033222 секој работен ден од 8.30 до 20.00 и на мобилен 076/ 339-180 од 12.00 до 20.00 часот(мобилна дежурна служба) или на емаил адресата info@fzo.org.mk

ИН-ВИТРО ПОСТАПКА И ДОКУМЕНТАЦИЈА

Корисни линкови

Медиумски поврзани содржини